Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

48ωρη απεργία - Δευτέρα & Τρίτη + απεργία ΑΔΕΔΥ (update)

 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Γ.Σ. στις ΕΛΜΕ η πρόταση για νέα πενθήμερη απεργία δεν εγκρίνεται μιας και δεν συγκέντρωσε τα 2/3 της πλειοψηφίας των ΕΛΜΕ (συγκέντρωσε 56 από τις 85 ΕΛΜΕ, δηλ ποσοστό 65.88%, αντί για το 66.66% που απαιτείται βάσει του καταστατικού της ΟΛΜΕ).

Η συνέλευση των προέδρων πέρασε στη 2η πρόταση που κατατέθηκε (για 48ωρη και νέες Γ.Σ.) η οποία πέρασε με ποσοστό 82.3% .
-
update: H ΑΔΕΔΥ προκύρηξε απεργία για Τρίτη & Τετάρτη, ενώ στην απεργία της Τρίτης συμμετέχει και η ΓΣΕΕ (δίνοντας χαρακτήρα Γενικής Απεργίας). 
Υπενθυμίζουμε πως λόγω ΑΔΕΔΥ(τριτοβάθμιο σωματείο που συμμετέχει και η ΟΛΜΕ) στην ουσία η απεργία μας ισχύει ΚΑΙ για την Τετάρτη 25/9



Τέλος, η ΟΛΜΕ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, την Κυριακή (22/9) στις 20:00. Στην ανακοίνωση της καλεί συγκεκριμένα και σε πορεία από το Σταθμό του μετρό "Νομισματοκοπείο" μέχρι το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τονίζοντας χαρακτηριστικά πως:
 "Ενώνουμε τους αγώνες μας με τους αγώνες των εργαζομένων της ΕΡΤ", ενώ χαιρετίζει τους
"δεκάδες χιλιάδες απεργούς καθηγητές και καθηγήτριες γιατί με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα έδωσαν την πιο βροντερή και αποστομωτική απάντηση στο Υπ. Παιδείας και την Κυβέρνηση που δήθεν, ενδιαφέρονταν για τη μαζικότητα των Γεν. Συνελεύσεων των εκπαιδευτικών τις προηγούμενες μέρες."

πηγές: alfavita.gr & iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου