Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ , την ΤΕΤΑΡΤΗ 29/05/2013 ώρα 18:00, στη Δ/ση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Κυκλάδων.

Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις - απολύσεις εκπαιδευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας  με εγκύκλιό του προς τους Δ/ντες Β/θμιας Εκπ/σης κάλεσε τα ΠΥΣΔΕ να συντάξουν πίνακες πλεονασμάτων και κενών των σχολείων της περιοχής τους.
Τα ΠΥΣΔΕ καλούνται να συντάξουν τους σχετικούς πίνακες στη βάση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που προωθεί το Υπουργείο, όπως αύξηση ωραρίου, αύξηση ωρών υπολογισμού των οργανικών θέσεων, ισοπέδωση ιδιαιτεροτήτων σχολείων, περιοχών και νομών, διόγκωση των τμημάτων.


Την ίδια στιγμή το υπουργείο με την εγκύκλιό του έχει καταργήσει κάθε έννοια αυτοτέλειας των ΠΥΣΔΕ, βάζοντας περιορισμούς στη λειτουργία τους με την πρωτοφανή επιλογή του να συντάξει το ίδιο τους πίνακες πλεονασμάτων και κενών, αλλά και απαιτώντας αιτιολογήσεις για κάθε διαφορετική πρόταση των ΠΥΣΔΕ  από τον Δ/ντή Εκπ/σης, αλλά και από τον Περιφερειακό Δ/ντή.
Τα μέτρα αυτά του  Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών, υποχρεωτικές μεταθέσεις συναδέλφων και το σημαντικότερο στη διάλυση της δημόσιας παιδείας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε διαρκή αγώνα όλο το επόμενο διάστημα. Με μαζική συμμετοχή  να σταματήσουμε τις απολύσεις αναπληρωτών, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών. Να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο,  τη δουλειά και την αξιοπρέπεια μας. Να αγωνιστούμε και να επιβάλουμε τώρα τις διεκδικήσεις του κλάδου που με μαζική συμμετοχή η βάση των καθηγητών στις πρόσφατες γενικές συνελεύσεις αποφάσισε.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ , την ΤΕΤΑΡΤΗ 29/05/2013 ώρα 18:00, στη Δ/ση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Κυκλάδων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΔΕ:
Καθορισμός  κενών και πλεονασμάτων με υπολογισμό των τμημάτων με 20 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, 20 μαθητές στις κατευθύνσεις, και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
 1. Υπολογισμός κενών-πλεονασμάτων  με βάση το διδακτικό ωράριο που ισχύει τώρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οδηγούνται σε υποχρεωτικές μεταθέσεις και απολύσεις χιλιάδες συνάδελφοι/ισες.
 2. Να  εφαρμοστεί η μέχρι πρότινος διαδικασία υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων κατά σχολείο, ομάδα σχολείων και περιοχή μετάθεσης.
 3. Να αρνηθεί  το ΠΥΣΔΕ την επικύρωση του προαποφασισμένου καταλόγου που οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους στην υποχρωτική μετακίνηση και την απόλυση.
Κανείς συνάδελφος μόνος του στην απόλυση και την υποχρεωτική μετάθεση!

Αγωνιζόμαστε για:

 1. Καμία απόλυση εκπαιδευτικού – Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών
 2. Άμεση απόσυρση του Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις
 3. Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12) που έχει θέσει υπό διωγμό τους εκπαιδευτικούς
 4. Απόσυρση του ΠΔ για την Αξιολόγηση. Κατάργηση του ν.4142/13 για την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας
 5. Διασφάλιση των οργανικών θέσεων που απειλούνται από την αύξηση του διδακτικού ωραρίου (ν.4152/13, παρ. Θ). Κατάργηση του ν.4152/13.
 6. Διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την ενισχυτική διδασκαλία, την πρόσθετη διδακτική στήριξη, την ειδική αγωγή και τα τμήματα υποδοχής
 7. Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεότερων. Κατάργηση του ν.4024/2011
 8. Καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολείου. 25 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στην τάξη
 9. Να μην περάσουν τα σχέδια νόμων για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το προηγούμενο διάστημα
 10. Όχι στις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου