Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ενημέρωση για Συνέλευση Προέδρων


Συνάδελφοι,

Στη γενική συνέλευση προέδρων καταψηφίσθηκε το πρόγραμμα δράσης που είχε εισηγηθεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Οι ΕΛΜΕ που υποστήριξαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις ήταν 30 σε σύνολο 75, 11 από αυτές είχαν απόφαση ΓΣ και υποστήριξαν απεργιακό αγώνα διαρκείας. Μέσα σε αυτές τις ΕΛΜΕ ήταν οι ΕΛΜΕ των Κυκλάδων. Θέλω να τονίσω ότι οι περισσότερες ΕΛΜΕ μετέφεραν κλίμα ηττοπάθειας και πολιτικής μιζέριας το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με το κλίμα και τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στη Σύρο αλλά και στα άλλα νησιά της περιοχής μας.
Στο τέλος της συνεδρίασης η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ πρότεινε κείμενο στο οποίο αφού περιγράφεται η βάρβαρη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι καταλήγει ότι πρέπει η ΑΔΕΔΥ να σχεδιάσει κινητοποιήσεις (χάνουμε τη ζωή μας και ακόμα στο σχεδιασμό είμαστε) και ενδεικτικά προτείνει μονοήμερη απεργία !!!! στις 26/10.
Καταψήφισα μαζί με άλλες 5 ΕΛΜΕ το συγκεκριμένο κείμενο (δεν το έχει δημοσιεύσει ακόμα η ΟΛΜΕ) για τους παρακάτω λόγους:
Α) Το μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε είναι αναντίστοιχο με προτάσεις για μονοήμερες απεργίες.
Β) το συγκεκριμένο κείμενο δε σέβεται όλους τους συναδέλφους που πήγαν μαζικά στις ΓΣ και πρότειναν απεργιακό αγώνα διαρκείας, αλλά καλύπτει εκείνους τους συνδικαλιστές γραφειοκράτες που σε κλειστά γραφεία και χωρίς να ακούσουν τη γνώμη του κόσμου απόρριψαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και δεν δεσμεύουν το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων, το οποίο θα συνεδριάσει για να διατυπωθεί η άποψη του Σωματείου μας στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο Πρόεδρος

Π. Παπαμιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου