Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Σάββας Μετοικίδης



Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση ότι ο σύντροφός μας Σάββας Μετοικίδης επέλεξε να θέσει τέλος στην ζωή του στα 44 χρόνια του, παντρεμένος με 2 παιδιά. Ενας σύντροφος γεμάτος ζωή, πάντα με ακούραστη δύναμη και θέληση στο μετερίζι του αγώνα!!!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησε 5σέλιδο σημείωμα, που αναφέρει ότι οι λόγοι που επέλεξε την αυτοχειρία είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και ότι θέλησε με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για το μνημόνιο και την οικονομική κατάσταση της χώρας και για να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα στην Ευρώπη!
Το κλίμα που επικράτησε από συγκεντρωμένους συντρόφους του και συναδέλφους του στα γραφεία της ΔΟΕ όταν έγινε γνωστό το γεγονός του θανάτου του Σάββα, είναι εύκολο να το φανταστεί κανείς.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ομιλία της Νίνας Γεωργιάδου στο εκπαιδευτικό συμπόσιο που οργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, με θέμα "Η ποιότητα στο σύγχρονο σχολείο"στη Κάλυμνο.

Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης οι Ναζί οδηγούσαν τους μελλοθάνατους στα κρεματόρια, υπό τους ήχους του Βάγκνερ. Ήταν άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης.
Στην Κατοχή, οι Ναζί κράτησαν ανοιχτή τη λυρική σκηνή, αδιαλείπτως, για να επιβάλλουν την αντίληψη ότι όλα είναι μια χαρά και πως η ζωή συνεχίζεται. Έτσι, την ώρα που έσπαγαν το χέρι του σαλταδόρου για μια φρατζόλα ψωμί, που δολοφονούσαν στο Χαϊδάρι και εκτελούσαν στην Καισαριανή, οι τενόροι στα ψιλά και οι βαρύτονοι στα μπάσα κάλυπταν τα ουρλιαχτά του πραγματικού κόσμου.
Κυρίες και κύριοι συμποσιαστές, καλωσορίσατε στον πραγματικό κόσμο. Δεν σας προσφωνώ «αγαπητούς», όχι γιατί πάψαμε να είμαστε φιλόξενοι αλλά γιατί πάψαμε πια να είμαστε αφελείς. Καλωσορίσατε στον πραγματικό κόσμο,  που δεν χωράει στις αίθουσες των συμποσίων.